Sunday, July 5, 2009

REČ AUTORA

Knjiga je nastala na osnovu pitanja koja su mi postavljali mladi i njihovi roditelji prilikom razgovora u savetovalištu ili u prolazu, na ulici-praktično na svakom mestu, tokom deset godina moje psihološke prakse. Nadam se da će vam knjiga dati podršku u odlukama koje donosite u životu, da će vas ohrabriti i podstaći na postavljanje novih pitanja i dalje traganje za rešenjima. Želeo bih da se, čitajući ove tekstove, uverite da kontakt sa psihologom, ako to nekad poželite, nije bauk i da se sa njim može pričati kako o ovim tako i o drugim temama, opušteno, bez straha i sa puno poverenja.
Ako vam se nešto od datih tema učini poznato, to nije slučajno. Svi se mi ponekad nalazimo u nekom od ovih naslova. Problemi i nastaju, jer svakodnevne stvari uzimamo zdravo za gotovo, podrazumevamo ih i prelazimo preko njih bez zadržavanja zato što »mi sve to već znamo«.
U tekstovima ćete naći putokaze za rešenja. Konačan izbor i odluka je na vama.
Veći broj naslova ove knjige objavljen je u nekadašnjem dodatku za osnovce i srednjoškolce »Mala komuna«, pri listu »Komuna«, i u listu »Glas kikindske omladine« (GKO). Poslednja četiri naslova iz ove knjige do sada nisu objavljivana.

Knjigu posvećujem,

novinarki Radio Sarajeva, Snježani Galić bez čijeg entuzijazma i podrške većina tekstova ne bi nastala, i svima onima koji su mi, u vremenu, davali najbolji deo sebe.

Posebno hvala svima koji su, na različite načine, učestvovali u stvaranju ove knjige i tako omogućili da ona dođe do vas.

3 comments:

  1. Hvala Neso. Vas blog je blagoslov, cak i za one koji se ne usudjuju da priznaju da su ga posetili, ili mozda UPRAVO za njih. Ohrabrujem Vas da istrajete.

    Boba Djukic

    ReplyDelete