Sunday, July 5, 2009

TRAŽIMO PUT ZAJEDNO

Možda sam nekada bio: ti.
Možda si ti pomalo bio: ja.
Možda smo zajedno bili ceo svet.
Miroslav Antić


Proleće lagano najavljuje dolazak u naš grad. Vreme je za razbijanje ljuske usamljenosti i traganja za novim susretima i ljudima sa kojima bismo mogli da podelimo misli, doživljaje, probleme, pogled na svet.
Nove generacije budućih đaka-prvaka nestrpljivo se pripremaju za izazove i lepotu školskog života, sticanja novih saznanja, drugarstava i nestrpljivo čekaju oglašavanje prvog školskog zvona. Oni stariji biće na prekretnici: koju školu da odaberu, koje im zanimanje najviše odgovara, šta je to gde mogu najviše da postignu, da ostvare sebe, svoje želje i snove i budu srećni ljudi. Dileme i dalje naviru jer se svi menjamo svakodnevno, promene primećujemo u nama i oko nas. Imamo utisak da se sa svakim zelenim listom i pupoljkom odjednom rascvetavaju novi, do tada neslućeni, predeli naše duše.
To proleće u nama izmamiće i poneku suzu zbog toga što se nismo razumeli sa svojim roditeljima ili nastavnicima, ili smo osetili da nam ljubav nije uzvraćena ili se ugasila, a ne znamo zašto. Ili se odjednom događaju čudne stvari i zamuckujemo, dlanovi se znoje, a srce lupa kao bubanj kad nas pogledaju baš njene ili njegove oči! A možda smo usamljeni i čini nam se da nas niko ne voli, a tako bismo želeli da nekome kažemo šta nam je na duši... Nekome ko će nam pomoći da razumemo šta se to događa u nama, ko će nam pružiti ruku i pomoći da budemo sigurniji u sebe i krenemo u novi početak, upijajući punim srcem sve boje u nama i oko nas.
Ako je tako, ova knjiga postoji zbog vas. Ona će vam pomoći da lakše prepoznate šta se događa u vama i oko vas, pružiće vam podršku u izboru puta koji je samo vaš. Olakšaće vam savlađivanje prepreka, tako da živite u skladu sa sobom i drugima.
Potražimo put zajedno.

No comments:

Post a Comment